fbpx
Протягом року очікуються польові випробування ОТРК “Грім”

Протягом року очікуються польові випробування ОТРК “Грім”

«Південмаш» КБ «Південне» ОПК ОТРК ОТРК «Сапсан»/«Грім-2»

Національний промисловий портал повідомив, що директор “НВО “Павлоградський хімічний завод” Леонід Шиман розказав для Дніпроград про фінальну стадію розробки ОТРК “Грім”:

“Розробка комплексу вже знаходиться на фінальній стадії. Наразі майже завершені випробування системи управління та переміщення ракет, гідравліки, механіки та усім, що пов’язано із транспортуванням. Скоріш за все, протягом року ОТРК вийде на польові випробування”, – повідомив Леонід Шиман.

Головним розробником ОТРК “Грім” виступає КБ “Південне”, яке розпочало роботу над проектом ще у 2005 році. Але згодом керівництво держави та армії із суб’єктивних причин зупинило реалізацію проекту у 2009 році. До відновлення проекту повернулись у серпні 2013 року.

Мобільна пускова установка “Грім-2” передбачає транспортування та запуск двох ракет типу “земля-земля”.

Нагадаємо, що цього року у мережі з’явились знімки пускової установки до оперативно-тактичного комплексу “Грім”

Оперативно-тактичний ракетний комплекс «Грім» розробляється для ураження одиночних і групових стаціонарних цілей на дальностях від 50 до 280 км. Бойовий блок одноступеневої балістичної ракети проектується масою 480 кг. Бойова частина могла бути виконана за моноблочною або касетною схемою. Моноблочна схема використовує осколково-фугасну або проникаючу осколково-фугасну ампулу.

Бортова система управління ракети інерційна, комплектується системами навігації і наведення різного типу (радіолокаційними, оптико-електронними).

Низка джерел стверджує, що дальність у 280 км є формальним обмеженням для експортної версії ракети, а для потреб власної армії дальність стрільби комплексу може бути збільшена до 450—500 км

«Південмаш» КБ «Південне» ОПК ОТРК ОТРК «Сапсан»/«Грім-2»