fbpx
Будівництво житлових фондів у ППД 16 батальйону

Будівництво житлових фондів у ППД 16 батальйону

58 бригада ЗСУ Будівництво

У жовтні 2016 року під час ротації 16 мотопіхотного батальйону 58-ї мотопіхотної бригади через незадовільне розміщення підрозділу у майбутньому пункті постійної дислокації(ППД) розгорівся скандал.

Тоді територія частини виглядала так:

[huge_it_gallery id=”90″]

На той час будівництво майбутнього казарменого фонду вже здійснювалось, проте були завалені терміни здачі об’єкту і тому особовий склад підрозділу був вимушений розгорнути наметове містечко на території військової частини.

[huge_it_gallery id=”92″]

Стан будівництва казармених фондів на території військової частини у Глухові в жовтні 2016 року:

[huge_it_gallery id=”91″]

Згодом в Оперативному командуванні “Північ” Збройних сил України повідомили досудове розслідування Військовою прокуратурою Сумського гарнізону кримінального провадження за фактом розтрати коштів службовими особами Північного територіального квартирно-експлуатаційного управління Міністерства оборони України під час будівництва казарменого фонду у м. Глухові, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

Через рік у жовтні 2017 року журналісти завітали до ППД 16 батальйону та показали як виглядають казармені фонди:

На території військової частини у Глухові побудовано дві казарми з відмінностями у плануванні для розміщення особового складу.

Для зручності проживання контрактників казарми блочного типу, на дві кімнати – окремий санвузол та кладова, в іншій – жіночі та чоловічі душові.

Загалом кімнати розраховані на проживання 4-6 осіб, у кожній кімнаті зараз мінімальна кількість меблів – ліжка, шафи, тумбочки та стільці.

Також є кухня, приміщення для відпочинку з телевізором.

В одній казармі вже розміщені військовослужбовці строкової служби, в іншій завершуються внутрішні роботи.

Також у військовій частині є приміщення їдальні, яке було здано наприкінці літа 2017 року. В ній може розміститись до півтисячі військових, яких обслуговує п’ятеро кухарів.

Територія військової частини у 28 гектар були в закинутому стані більше 12 років, після будівництва казарм за рахунок фінансування від Міністерства оборони очікується відновлення паркової зони, будівництва штабу, КПП військової частини, дороги складів, а також багатоквартирного будинку для військових.

Зараз батальйон у складі 58-ї мотопіхотної бригади виконує службово-бойові завдання у зоні проведення АТО у Луганській області поблизу населеного пункту Кримське.

58 бригада ЗСУ Будівництво