fbpx
45 експериментальний завод розробив автоцистерну з шасі 8х4

45 експериментальний завод розробив автоцистерну з шасі 8х4

45 Експериментальний механічний завод Автотехніка Вінниччина НГУ Україна

Державне підприємство «45 експериментальний механічний завод» розробив найбільшу в Україні автоцистерну з шасі колісною формулою 8х4.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Замовлення на нову спеціальну автомобільну техніку виконано для Національної гвардії України.

Така автомобільна цистерна здатна транспортувати та зберігати 27 тонн пального різних типів.

27 тонна автомобільна цистерна виготовлена ДП «45-й експериментальний механічний завод» на шасі МАЗ-6516C9

В якості шасі використане від білоруського виробника – МАЗ-6516C9, що згідно з інформації з офіційного сайту комплектується двигунами ЯМЗ-653 виробництва російського заводу у Ярославлі.

Саме шасі призначено для розміщення різного типу обладнання вагою до 33 300 кг, споряджена маса автомобіля складає 11 500 кг.

Шасі МАЗ-6516

Рік тому, у грудні 2019 року Державне підприємство «45 Експериментальний механічний завод» представило свою нову розробку – авіазаправник АПЗ-20-632218.

Розробка та виготовлення цього зразка здійснювалась в інтересах авіаційного підрозділу Національної Гвардії України, проте за потреби ця продукція може постачатися як до Збройних Сил України, так і на цивільний ринок.

Аеродромний паливозаправник призначений для заправки повітряних суден (ПС) авіаційним паливом, а також його зберігання та транспортування до місць заправки ПС.

Авіазаправник від 45-го експериментального механічного заводу

Вартість нашої машини без шасі складає 1 млн 300 тис гривень.

45 Експериментальний механічний завод – підприємство, що розташоване у Вінниці, входить до Державного концерну “Укроборонпром”, з повним виробничим циклом виготовлення виробів і з великим обсягом експериментальних і дослідних робіт, серед його продукції – різноманітні спеціальні машини, паливозаправники.

Цього року підприємство виконало капітальний ремонт та модернізацію автомобільної техніки в інтересах Міністерства оборони України на понад 60 вантажівок, понад 20 автоцистерн, близько 30 танкоремонтних майстерень тощо. Крім цього, у рамках держоборонзамовлення підприємство виготовляло автоцистерни АЦПВ-6 для Збройних Сил України.

45 Експериментальний механічний завод Автотехніка Вінниччина НГУ Україна