fbpx
Авіація ВМС отримала Мі-8МСБ

Авіація ВМС отримала Мі-8МСБ

«Мотор-Січ» 10 МАБр ВМС України Гелікоптери Закупівлі Ми-8/17/171 Флот

Авіація ВМС ЗС України отримала на озброєння відремонтований та модернізований на підприємстві “Мотор-Січ” гелікоптер Мі-8МСБ-В

Про це повідомляє Український мілітарний портал з посиланням на власні джерела

Відповідний борт у звичній “моторівській” лівреї вже прибув на територію 10-ї морської авіаційної бригади ВМС ЗС України у Кульбакіно, що неподалік Миколаєва.

На модернізованому гелікоптеру Мі-8МСБ-В встановлений новий двигун ТВ3-117ВМА-СБМ1В виробництва «Мотор-Січ», замість ТВ2-117. Це дозволило покращити його характеристики, наприклад витрата палива знижена з 620 кг/год до 592 кг/годину.

Не гелікоптеру встановлені теплові відбивачі, які розсіюють теплове випромінювання, що знижує можливість ураження ракетами з тепловими головками самонаведення.

Один з модернізованих для Збройних Сил України гелікоптер Мі-8МСБ-В

Мі-8МСБ-В має по три балкові тримачі, на які можна встановити керовані та некеровані ракети, а також бомбове озброєння.

Додатково броньована кабіна та крісло льотчиків.

Нагадаємо, що восени 2018-го року стало відомо про випробування гелікоптера типу Мі-8МСБ-В з оптико-електронним модулем для виявлення цілі та наведення ракети (ПМ-ЛКТ) під час стрільб керованою ракетою Р-2В протитанкового ракетного комплексу «Бар’єр-В», розробки та виробництва КБ «Луч».

Окрім цього ведеться низка інших розробок по модернізації гелікоптера.

Так нещодавно українська компанія ПАТ “Мотор-Січ” представила “скляну кабіну” нової версії модернізації гелікоптера Мі-8МСБ:

Нова панель кабіни пілотів гелікоптера Мі-8МСБ розробки Мотор-Січ

Щодо комплекту обладнання яке встановлено у новій кабіні наразі інформації немає. На сайті ПФК “Сторк” вдалося знайти публікацію, щодо сертифікації на гелікоптерах Мі-8, Мі-8МТВ та Мі-8МСБ оглядово-навігаційної тактичної системи EuroNav 7 з функцією HTAWS та публікацію щодо встановлення на вище вказані гелікоптери і їх модернізації твердотільного бортового реєстратора звукової інформації SSCVR «ОРТ».

Минулого року на озброєння авіації ВМС надійшов багатоцільовий гелікоптер Ка-226, який понад 10 років тому був придбаний для Державної служби з надзвичайних ситуацій, проте так і не експлуатувався та перебував на зберіганні.

«Мотор-Січ» 10 МАБр ВМС України Гелікоптери Закупівлі Ми-8/17/171 Флот