fbpx
На Сумщині збили російський БПЛА “Supercam S350”

На Сумщині збили російський БПЛА “Supercam S350”

Авіаінциденти Авіація БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Втрати Росії Сумщина Україна

У Сумській області збили російський розвідувальний безпілотник “Supercam S350”.

Кадри з безпілотником показав голова Сумської обласної державної адміністрації Дмитро Живицький.

Повідомляється, що безпілотний апарат уразили за допомогою стрілецької зброї.

«Приземлили ще один ворожий безпілотник. Збили його зі стрілецької зброї у небі над Сумщиною. Прекрасна робота наших військових», – розповів Дмитро Живицький.

Збитий українськими військовими на Сумщині російський безпілотник “Supercam S350”. Листопад 2022. Україна. Фото: Дмитро Живицький

Також Дмитро Живицький повідомив, що російські військові застосували по Есманьській громаді Сумщини запалювальні снаряди 9М22С.

В одному з прикордонних сіл загорілося поле з кукурудзою.

Залишки від російського снаряда 9М22С, яким обстріляли Сумщину. Листопад 2022. Україна. Фото: Дмитро Живицький

«По одному з прикордонних сіл вдарили 20 разів із реактивної системи залпового вогню. Внаслідок цього обстрілу загорілося поле з кукурудзою», – йдеться у повідомленні.

Ракета 9М22С несе бойову частину 9Н510, яка складається зі 180 запальних бойових елементів, виготовлених з магнієвого сплаву МЛ5 та наповнених піротехнічним складом, аналогічним терміту.

Капсула з запалювальною сумішшю від снаряда 9М22С, яким обстріляли Сумщину. Листопад 2022. Україна. Фото: Дмитро Живицький

Supercam S350

Збитий російський безпілотник “Supercam S350” призначений для аерофотозйомки з метою створення високодетальних цифрових карт, а також проведення дистанційного повітряного моніторингу місцевості та об’єктів.

Російський безпілотник Supercam S350. Росія. Фото: ЗМІ РФ

У Росії ці безпілотники поставлялися російським рятувальним службам, ймовірно, вони були передані на потреби збройних сил для розвідувальних операцій.

Тривалість польоту протягом 4,5 годин з передачею інформації до 70-100 км забезпечує необхідний запас можливостей для використання БПЛА у спостереженні та розвідці.

Російський безпілотник Supercam S350

Конструкція дрону дуже масивна, зокрема, при довжині пристрою в 1,5 метра, розмах його крил становить 3,5 метра. Тому запускати БПЛА можна лише за допомогою спеціальних пристроїв, здатних його катапультувати.

Авіаінциденти Авіація БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Втрати Росії Сумщина Україна