fbpx
У Німеччині запропонували передати Україні крилаті ракети

У Німеччині запропонували передати Україні крилаті ракети

Війна з Росією Військова допомога Європа Крилаті ракети Німеччина Світ Україна

У ФРН пропонують передати Силам оборони України німецькі авіаційні крилаті ракети TAURUS.

На користь постачання німецьких крилатих ракет висловився депутат Бундестагу Родеріх Кізеветтер в інтерв’ю Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND).

Він один із найбільш впливових німецьких депутатів у сфері безпеки та оборони й тих, хто системно підтримує Україну.

Кізеветтер – член зовнішнього комітету Бундестагу і представник опозиційного до уряду Шольца Християнсько-демократичного союзу (ХДС).

“Партнери України повинні надати їй все що вона може використати в боротьбі, і що дозволено міжнародним правом”, – сказав Кізеветтер.

Він наголосив, що крилаті ракети TAURUS з дальністю дії до 500 кілометрів можуть стати “дуже корисним внеском з боку Німеччини” і “тут більше не повинно бути червоних ліній”.

Німеччина має невелику кількість цих високоточних керованих ракет, але вони принесуть Україні якісну додаткову цінність і дозволять завдати ударів по військовій інфраструктурі росіян далеко за лінією фронту.

“10 років тому близько 600 таких крилатих ракет закупили для Бундесверу, але тільки близько 150 з них досі є боєготовими”, – додав німецький політик.

Кізеветтер підкреслив, що ці керовані ракети було б набагато розумніше використати в Україні, ніж зберігати в Німеччині.

Крилата ракета TAURUS

Авіаційна дозвукова крилата ракета TAURUS KEPD 350 великої дальності призначена для високоточного ураження захищених цілей противника на дальності до 500 км. Ракета вагою 1400 кг та довжиною 5 метрів розроблена компанією Taurus Systems GmbH – спільним підприємством MBDA Deutschland та шведської компанії Saab Bofors Dynamics AB. Німеччина замовила 600 бойових та 14 навчальних ракет Taurus для своїх повітряних сил.

Базова модель ракети TAURUS оснащена тандемною бетонобійною бойовою частиною (БЧ) типу MEPHISTO (Multi-Effect Penetrator, High Sophisticated and Target Optimised) Лідируючий заряд бойової частини – кумулятивний, основний заряд – фугасний, він розміщений у високоміцному корпусі, форма якого оптимізована для пробивання бетону та важких порід ґрунту. Вага фугасного заряду разом з корпусом – 400 кг, загальна вага БЧ – 480 кг.

Система підриву бойової частини може програмуватися на повітряний чи підземний підрив. У разі повітряного підриву обидва заряди підриваються одночасно.

Війна з Росією Військова допомога Європа Крилаті ракети Німеччина Світ Україна