fbpx
В Україні запрацювала школа морпіхів

В Україні запрацювала школа морпіхів

ВМС України Морська піхота Олексій Неїжпапа Україна Юрій Содоль

На базі Навчального центру Військово-Морських Сил України розпочала формування Школа морського піхотинця.

Про це повідомляє ВМС України.

В урочистій церемонії відкриття нового підрозділу флотського навчального центру взяли участь командувач ВМС контр-адмірал Олексій Неїжпапа та командувач морської піхоти генерал-лейтенант Юрій Содоль.

Контр-адмірал Олексій Неїжпапа зазначив, що серед головних пріоритетів у діяльності українських ВМС є підготовка особового складу.

«Ми можемо побудувати кораблі, отримати сучасну військову техніку, але без вмотивованих, патріотичних та підготовлених людей, ця техніка ніколи належно не виконає поставлених завдань. Саме тому створення Школи морського піхотинця є черговим кроком на шляху розбудови професійної національної морської піхоти та флоту», – підкреслив командувач Військово-Морських Сил.

Контр-адмірал Олексій Неїжпапа. Фото: ВМС України

Також він наголосив на тому, що завдання Школи полягає у підготовці морських піхотинців за стандартами НАТО.

«Попереду ще багато важкої праці, але ворог й досі біля наших кордонів, його війська окуповують наші території, тому з першого дня ви повинні працювати на повну потужність. Російська імперія завжди намагалася нас знищити, і наше з вами спільне завдання щоб, ця спроба, яка розпочалась у 2014 році, стала останньою», – додав контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

Командувач морської піхоти генерал-лейтенант Юрій Содоль у своїй промові відзначив, що Школа морського піхотинця, це місце де готуватимуть справжніх воїнів.

Повідомляється, що начальником Школи морської піхоти було призначено бойового офіцера, морського піхотинця Ігоря Куцара, якому під час урочистостей командувач ВМС вручив чергове військове звання підполковник.

Підготовка піхотинця

Навчання у Школі морського піхотинця триватиме трохи більше ніж три місяців за модульним принципом.

Дисципліни: топографія, тактика, психологія, вогнева підготовка тощо. Найбільш інтенсивні заняття проходитимуть з фізичної, морської, повітрянодесантної підготовки, розвідувальної підготовки, виживання та протидії саморобним вибуховим засобам.

«Підготовка у цій Школі включатиме модулі з повітрянодесантної та морської десантної підготовки. Також це тактична, вогнева та інші види підготовки, – розповів підполковник Ігор Куцар. –

Відзначається, що після завершення навчання кожний морський піхотинець володітиме всіма видами стрілецької зброї, вмітиме керувати всіма видами техніки, яка стоїть на озброєнні у підрозділах морської піхоти.

У ході навчання військовослужбовці здійснюватимуть перший ознайомчий стрибок з парашутом, перехід морем, і як кінцевий іспит – через подолання психологічної смуги отримають право проголосити клятву морського піхотинця.

ВМС України Морська піхота Олексій Неїжпапа Україна Юрій Содоль