fbpx
В ЗСУ прокоментували візит Шойгу в Білорусь

В ЗСУ прокоментували візит Шойгу в Білорусь

Білорусь Війна з Росією Росія Сусіди Україна

Українські військові вважають, що візит міністра оборони РФ Сергій Шойгу в Білорусь мав демонстраційний характер.  Також зазначають, що немає даних про створення угрупування військ, яке могло б взяти участь у війні проти України.

Про це розповів речник командування Об’єднаних сил ЗСУ зі стратегічних комунікацій Євген Силкін в ефірі національного телемарафону. 

Разом з тим Білорусь готова і надалі допомагати РФ із забезпеченням.

Однак він (візит – ред.) продемонстрував, що Білорусь готова постачати засоби захисту, медичне обладнання для спільного угруповання регіональних військ. У майбутньому, ймовірно, відбудуться спільні навчання цього угруповання, буде створено спільні пункти управління“, – зазначив Євген Силкін.

Також Силкін зауважив, що в Білорусі вже йде формування Південного оперативного командування, яке має “стримувати наступу з боку України”.

Речник Командування Об’єднаних сил повідомив, що є підтвердження того, що на білоруських аеродромах базуються російські безпілотники, як розвідувальні, так і ударні. Крім того, там розгортають засоби протиповітряної оборони С-300 та С-400.

Не виключено, що вони будуть використовуватися для завдання ракетних ударів по Україні, зокрема по Волинській області та Поліських районах“, – підсумував Силкін.

Напередодні відбувся візит міністра оборони РФ Сергія Шойгу в Мінськ, де він зустрівся з Олександром Лукашенком та міністром оборони Білорусі Віктором Хреніним.

Під час зустрічі було внесено зміни до договору про забезпечення регіональної безпеки у військовій сфері та обговорили деталі двосторонньої співпраці.

Сергій Шойгу та Олександр Лукашенко під час зустрічі у Мінську. 03.12.2022. Білорусь. Кадр з відео ЗМІ Білорусі

Раніше у Генеральному штабі ЗСУ розповіли, скільки білоруських військових готові долучитись до війни проти України на боці російських окупантів.

Йдеться про близько 15 тисяч білоруських військових готові воювати проти України. Це пов’язано з високими грошовими виплатами, які військові можуть отримати в разі участі у бойових діях.

Також за оцінками української сторони на території Білорусі перебувають близько 9 тисяч російських військових.

Білорусь Війна з Росією Росія Сусіди Україна