fbpx
Велика Британія передала Україні понад 1000 металодетекторів Vallon

Велика Британія передала Україні понад 1000 металодетекторів Vallon

Велика Британія Війна з Росією Військова допомога Розмінування Світ Україна

Велика Британія передала Україні понад 1000 металошукачів Vallon та 100 комплектів для знешкодження вибухових пристроїв.

У пресрелізі на сайті британського уряду наголошують, що це обладнання необхідне для розмінування, щоб зробити безпечними відвойовані українські території, цивільні будинки та інфраструктуру.

Це останні поставки у рамках підтримки, яку Велика Британія надавала Україні протягом 2022 року і яка продовжиться у 2023 році.

Металодетектори Vallon можуть допомагати військовим виявляти мінні поля і розчищати маршрути пересування.

Вони також допоможуть очистити цивільну інфраструктуру та будинки від вибухонебезпечних предметів, що дозволить людям безпечно повернутися до своїх домівок на деокупованих територіях.

А набори для знешкодження вибухових пристроїв призначені для нейтралізації підривника від нерозірваних російських бомб, боєприпасів і саморобних вибухових пристроїв.

“Використання Росією наземних мін та націленість на цивільну інфраструктуру підкреслюють шокуючу жорстокість путінського вторгнення. Цей останній пакет підтримки Великої Британії допоможе Україні безпечно розміновувати землю та будівлі, повертаючи свою законну територію” – заявив міністр оборони Сполученого Королівства Бен Воллес.

Це обладнання є одним із найновіших у широкому спектрі обладнання, яке Велика Британія передала Україні для підтримки її боротьби з повномасштабним вторгненням Росії, зазначили в уряді Британії.

Українські військові під час навчань у Великій Британії, грудень 2022 Фото: Міноборони Великої Британії

У 2022 році у Великій Британії було підготовлено понад 11 000 військовослужбовців ЗСУ.

Навчання українських військових планують продовжити і в новому році – за підтримки міжнародних партнерів програма підготовки піхотинців тепер має на меті підготувати до 20 000 особового складу Збройних Сил України у 2023 році.

Британія також нещодавно надала значний пакет допомоги протиповітряної оборони, включаючи понад 1000 зенітних ракет і 125 зенітних гармат.

Загалом Велика Британія надала 2,3 мільярда фунтів стерлінгів військової допомоги Україні у 2022 році. Британський уряд зобов’язався підтримувати такий же рівень допомоги і у 2023 році.

Велика Британія Війна з Росією Військова допомога Розмінування Світ Україна