fbpx
Засуджено бойовика терористичної організації «ЛНР»

Засуджено бойовика терористичної організації «ЛНР»

Донбас Затримання Покарання бойовиків СБУ

Набрав законної сили обвинувальний вирок Сватівського районного суду Луганської області стосовно мешканця Луганська, якого Служба безпеки України викрила в участі у незаконних збройних формуваннях терористичної організації “ЛНР”.

Про це повідомляє прес-служба СБУ

Співробітники контррозвідки Управління СБ України в Харківській області встановили, що 22-річний чоловік з початку бойових дій на сході країни активно відстоював ідеї відокремлення Луганщини від України та створення на її території проросійського псевдодержавного утворення. З жовтня 2015 року до січня 2016 року він був учасником так званої 2-ї окремої мотострілецької бригади 2-го мотострілецького корпусу армії «ЛНР», яка дислокувалася поблизу села Піонерське Станично-Луганського району області. Бойовик займав посаду сапера, виконував завдання з бойової охорони і обслуговування важкої броньованої техніки та артилерії.

Після виникнення проблем із фінансуванням незаконного збройного формування бойовик переїхав до Росії на заробітки. Через конфлікт з роботодавцем він потрапив до поля зору російських силовиків та вирішив повернутися на підконтрольну українській владі територію.

Контррозвідники СБУ затримали зловмисника у травні ц.р. на території Харківського району під час перетину державного кордону України на пункті пропуску. Вироком суду вказаного громадянина визнано винним у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності) Кримінального кодексу України.

Його засуджено до чотирьох років позбавлення волі.

Донбас Затримання Покарання бойовиків СБУ