fbpx
“Квітник”: в 2019 році можна очікувати випробувань нової версії снаряду

“Квітник”: в 2019 році можна очікувати випробувань нової версії снаряду

#Лінія_оборони Виробництво боєприпасів НВК «Прогрес» ОПК

Новітні українські керовані 152 мм артилерійські боєприпаси “Квітник” у 2019 році пройдуть наступний етап випробувань. У разі успіху очікується коригування державного оборонного замовлення та внесення до нього дослідної партії цих боєприпасів.

Про це в ефірі програми “Лінія оборони” на 5 каналі розповів директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

Дослідна партія буде необхідна для відстрілу в рамках “нової методики”, розповів експерт.

Можливість на закупку “Квітника” існує, якщо кошти будуть виділені в першому кварталі, адже на виробництво необхідно щонайменше півроку. Закупівля цих боєприпасів для потреб ЗСУ очікується вже в 2020 році.

Високоточні боєприпаси “Квітник” українського виробництва мали значну складову з російських комплектуючих, однак в 2018 році позбулися їх, замінивши більш високотехнологічними аналогами. Зокрема сучаснішою головкою самонаведення.

Після модифікації суттєво зменшилися її розміри та вага ( з 3,5 до 2,5 кг).

Знайдене технічне рішення буде застосоване також для 122 мм боєприпасу “Карасук”, 120 мм керованої міни “Круча” та перспективного 155 мм високоточного артилерійського сняряда для САУ “Богдана”. Уніфікована головка самонаведення та виробляється на заводі “Прогрес” (м.Ніжин, Чернігівська обл.).

«Квітник» — це уламково-фугасний боєприпас з лазерною напівактивною головкою самонаведення (типу 9Э421), що призначений для оснащення систем ствольної артилерії калібру 152 та/або 155 мм (під стандарти НАТО). Прийнятий на озброєння Збройних сил України 6 грудня 2012 року.

#Лінія_оборони Виробництво боєприпасів НВК «Прогрес» ОПК