fbpx
На Донбасі артилерія тренувалась з американськими РЛС

На Донбасі артилерія тренувалась з американськими РЛС

Донбас Контрбатарейні радари AN/TPQ-36 Навчання

Українські артилеристи зі складу Об’єднаних сил, що виконують завдання на Донбасі, провели тренування із залученням американських контрбатарейних радарів.

Про це повідомляє Український мілітарний портал

Під час навчань наші воїни відпрацювали питання розгортання на бойових позиціях, нанесення вогневого ураження противнику та залишення позицій.

Окрім того на продемонстрованому відео було помічено американські контрбатарейні радари, що також залучались до цих навчань та здійснювали коригування вогню:

Контрбатарейна РЛС призначена виявляти артилерійські снаряди, випущені однією або кількома гарматами, гаубицею, мінометом, або ракетною установкою, та за їх траєкторією обчислює місце знаходження вогневого засобу.

Американські контрбатарейні радари постачаються в Україну за рішенням попереднього президента США Барака Обами після початку російської агресії та добре себе зарекомендували у зоні проведення військової операції з відсічі російської агресії на Донбасі.

В Україні вже створили мобільні сервісні центри для обслуговування переданих контрбатарейних радарів, частина обладнання в них – поставлене нашими партнерами.

Донбас Контрбатарейні радари AN/TPQ-36 Навчання