fbpx
На Донбасі взято під контроль населений пункт!

На Донбасі взято під контроль населений пункт!

72 бригада ЗСУ Деокупація Донбас ССО ЗСУ

Прес-центр Операції об’єднаних сил на офіційній сторінці у Facebook опублікував інформацію зі звільнення чергового населеного пункту на Донбасі – селища Розсадки Бахмутського району Донецької області.

Цей населений пункт був втрачений після відходу з Дебальцівського плацдарму взимку 2015-го року. Через тодішні активні бойові дії його покинули всі жителі.

Після відходу сил АТО він довгий час перебував у “сірій зоні” тому в нього заходили диверсійні групи противника та обстрілювали найближчі опорні пункти Збройних Сил України.

Під час одного з таких випадків у травні 2015 року від мінометного обстрілу терористами ротного опорного пункту українських сил біля села Розсадки загинув сержант 30-ї бригади Віталій Малашок.

Аналогічні дії проводили і українські силовики, так у квітні 2018 року південніше населеного пункту був знищений вантажний автомобіль “Урал” російського виробництва, який здійснював підвезення боєприпасів до позицій російсько-терористичних військ неподалік опорного пункту біля окупованого селища Нижнє Лозове:

Відео з заходу українських бійців в населений пункт:

За твердженням деяких джерел саме через цей населений пункт проходив потік контрабандних товарів на непідконтрольні території.

 

72 бригада ЗСУ Деокупація Донбас ССО ЗСУ