fbpx
Росію чекають нові санкції через кібератаки

Росію чекають нові санкції через кібератаки

Європа Кібератака Росія Санкції Світ

Федеральний міністр Австрії у справах Європи, міграції та іноземних справ Карін Кнайссль під час виступу в Національній раді (нижній палаті Парламенту) Австрії заявила, що Європейський Союз наразі проводить обговорення щодо введення санкцій проти РФ через кібератаки.

Про це повідомляє Укрінформ

Кнайсль нагадала, що Австрія засудила кібератаку на Організацію із заборони хімічної зброї та заявила, що очікує від Росії роз’яснень та готовності співпрацювати з цього приводу.

“Що стосується оцінки та можливостей подальших санкцій – це зараз якраз обговорюється”, – заявила Кнайссль, коментуючи питання про те, чи буде ЄС займати спільну позицію в реакції на кібератаки Росії і чи підтримуватиме вона цей крок.

Раніше 4 жовтня Нідерланди розкрили імена чотирьох російських шпигунів, які у квітні цього року здійснили спробу кібератак в Гаазі. Офіцери Головного розвідувального управління (ГРУ) Росії полювали на базу даних Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ).

Після прес-конференції в Нідерландах Мін’юст США зробив заяву, повідомивши про пред’явлення обвинувачень в хакерських атаках семи працівникам ГРУ РФ. Серед них і четверо співробітників ГРУ, яких Нідерланди вислали в квітні: Олексій Моренець, Євген Серебряков, Олег Сотніков і Олексій Мінін. ФБР оголосило їх в розшук.

Британія, Нідерланди, Румунія, Литва, Фінляндія і Естонія закликали Євросоюз розширити режим санкцій з тим, щоб можна було карати за кібератаки.

Нещодавно також у Швейцарії затримали громадян РФ за планування кібератаки на лабораторію Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) у Лозанні.

Європа Кібератака Росія Санкції Світ