fbpx
США розпочали військові навчання в Середземному морі

США розпочали військові навчання в Середземному морі

Авіаносці ВМФ США Десантні катери та кораблі Середземне море Флот

У Середземному морі розпочала розгортання ударна десантна корабельна група ВМС США, що 25 листопада пройшовши Гібралтарську протоку та йшла курсом вздовж узбережжя Алжиру.

До складу групи входять універсальний десантний корабель USS Iwo Jima (LHD-7), десантно-вертолітний корабель-док USS New York (LPD-21) і десантний корабель-док USS Gunston Hall (LSD-44).

На борту цих кораблів розміщений експедиційний батальйон морської піхоти у складі двох тисяч військовослужбовців.

USS Iwo Jima (LHD-7), USS New York (LPD-21) і USS Gunston Hall (LSD-44) брали участь в найбільших з часів закінчення холодної війни навчаннях НАТО Trident Juncture 2018, які відбувались в Норвегії та прилеглих морських районах Північної Атлантики з 25 жовтня по 7 листопада.

У Середземному морі ударна десантна група вже розпочала військові навчання з ударної групою ВМС США на чолі з авіаносцем Harry S. Truman (CVN-75), про що було сповіщено через міжнародну систему NOTAM.

Повідомляється, що будуть проводитися польоти палубної авіації з 25 листопада по 27 листопада в Іонічному морі і з 27 листопада по 1 грудня в південній частині Адріатичного моря.

Авіаносці ВМФ США Десантні катери та кораблі Середземне море Флот