fbpx
Туреччина готує військову операцію проти Сирійської демократичної армії

Туреччина готує військову операцію проти Сирійської демократичної армії

Близький Схід Сирія Туреччина

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган виступаючи на засіданні Партії справедливості та розвитку заявив, що Збройні сили Туреччини незабаром розпочнуть нову масштабну військову операцію в Сирії, на схід від Євфрату

Про це повідомляє Hurriyet.

Він також запевнив, що сирійська територія буде крок за кроком звільнена від терористів, Туреччина не дозволить відновлення ІДІЛ.

«Ми незабаром здійснимо комплексну операцію на схід від Євфрату, в самий епіцентр терористичних організацій. Ми можемо прийти несподівано однієї ночі», – сказав Ердоган.

Як відомо, два дні тому ЗС Туреччини обстріляли з артилерії позиції курдських загонів самооборони YPJ, що входять до складу Сирійської демократичної армії на півночі Сирії.

Напередодні в Стамбулі відбувся саміт, на якому президенти Туреччини, Франції, Росії і канцлер ФРН домовилися просувати політичний процес у Сирії, зокрема, шляхом кращої координації різних ініціатив, і не припиняти боротьбу з теругрупованнями.

Сирійська демократична армія (SDF) підтримується західною коаліцією на чолі зі США. Це не одноразово вбивало клин у відношення між Туреччиною та США, адже основа СДС – курдські загони самооборони YPJ, які на думку офіційної Анкари є сирійською гілкою забороненої у Туреччині Робочою Партією Курдистану.

Близький Схід Сирія Туреччина