fbpx
У ЗСУ відбулось випробування роботизованих та безпілотних комплексів

У ЗСУ відбулось випробування роботизованих та безпілотних комплексів

БпА (Безпілотні апарати) ДНВЦ ЗС України ЗСУ

На Чернігівщині, на військовому полігоні, представники Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки провели випробування роботизованих наземних та безпілотних авіаційних комплексів типу «мультикоптер», що застосовуються для виконання завдань з бойового, інженерного та розвідувального забезпечення.

Про це повідомляє Міністерство оборони України

Під час випробувань були враховані перешкоди на полі бою, такі як застосування засобів радіоелектронної боротьби, розмінування місцевості, пошук, виявлення та знешкодження диверсійно-розвідувальних груп противника тощо.

— Ці комплекси є дистанційно керованими, можуть бути застосовані для виконання завдань в районах підвищеного ризику. Для військовослужбовців це можливість ведення бойових дій в безпечних умовах, — зазначив начальник відділення — провідний інженер-випробувач Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки Максим Геращенко.

Основним етапом випробувань стало виконання завдань з ведення бойових дій в населеному пункті, застосування роботизованих наземних об’єктів у якості вогневих точок та здійснення заходів щодо злагодження дій механізованих підрозділів.

Результатом таких випробувань повинно стати впровадження на передовій наземних роботизованих комплексів та ефективне використання безпілотних авіаційних комплексів під час підготовки та ведення бойових дій, що дасть змогу зберегти життя не одного українського захисника на передовій.

БпА (Безпілотні апарати) ДНВЦ ЗС України ЗСУ