fbpx
Айленди для України – екіпажі пройшли другий етап підготовки

Айленди для України – екіпажі пройшли другий етап підготовки

ВМС України Катери «Island» Навчання Патрульні катери Флот

У Військово-Морських Силах ЗС України завершився другий етап підготовки екіпажів катерів типу «Island»

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України

Військові моряки пройшли підготовку до прийому та експлуатації нових бойових одиниць національного флоту.

За період навчання, майбутні екіпажі патрульних катерів проходили комплексну підготовку з практичним відпрацюванням дій на новітніх тренажерах Навчального центру ВМС ЗС України.

Військовослужбовці мали можливість отримати важливий досвід у справі керування кораблем та веденням бойових дій, як у складі тактичної групи так і одиночного корабля. Також важливим етапом фахової підготовки екіпажів були тренування у боротьбі за живучість корабля при різних видах бойових та аварійних пошкоджень.

По завершенню військовослужбовці успішно склали комплексний іспит з фахової підготовки та отримали відповідні сертифікати.

Перед цим військові моряки пройшли мовну підготовку, відпрацювали елементи щодо задачі організації роботи корабля та приготування його до ходових випробувань.

Читайте також: Айленди для України: перші фото та точні характеристики

Наступним етапом підготовки українських моряків буде підготовка у США, де вони будуть навчатись у американських інструкторів експлуатації та обслуговування патрульних катерів типу Island.

Загалом підготовка у США має тривати 10 тижнів, після чого катери буде підготовлено до транспортування в Україну, перевезено до Одеси де вони увійдуть до складу ВМС ЗС України.

ВМС України Катери «Island» Навчання Патрульні катери Флот