fbpx
Американський адмірал: Міць російської армії – це ілюзія

Американський адмірал: Міць російської армії – це ілюзія

Глава командування США і начальник Об’єднаного командування аерокосмічними силами Північної Америки адмірал Джеймс Віннефельд-молодший заявив, що Росія продовжує здійснювати польоти стратегічних ядерних бомбардувальників поблизу повітряних кордонів США і Канади, бажаючи продемонструвати «ілюзію мощі» своєї армії.

Розмірковуючи про навчальні польоти ядерних бомбардувальників Ту-95 «Ведмідь», які російська стратегічна авіація почала проводити близько двох років тому, у своєму інтерв’ю  Віннефельд-молодший заявив, що «до певної міри це як би ілюзія мощі там, де мощі ніякої немає ». 

Росія «прагне показати світові, що вони потужна нація, а ми не даємо їм задоволення», – заявив адмірал.

Разом з тим, за його словами, американські перехоплювачі не мають наказу реагувати на всі польоти російських бомбардувальників.

«Ми перехоплюємо їх тільки у випадках, коли бачимо в цьому необхідність, і в нас є низка критеріїв для цього, включаючи необхідність відпрацювання наших навичок з перехоплення», – додав Віннефельд-молодший.

Адмірал також позитивно оцінив новий договір США та Росії щодо СНО, відзначивши, проте, що в Росії «ще є елементи», які дотримуються точки зору часів холодної війнир.