fbpx
Антонівці просять Пентагон продовжити термін подачі заявки на участь в тендері по заправниках для ВПС США

Антонівці просять Пентагон продовжити термін подачі заявки на участь в тендері по заправниках для ВПС США

Американська компанія USA Aerospace, яка очолює консорціум з українським ДП “Антонов”, попросила Пентагон продовжити термін подачі заявок на участь у тендері ВПС США KC-X на 60 днів, повідомляє Defense News. За словами старшого радника US Aerospace Чарльза Арнольда, додаткові два місяці дадуть консорціуму можливість підготувати відразу три пропозиції на тендер ВПС. В даний час заявки на участь у KC-X приймаються до 9 липня 2010 року включно.

Слід зазначити, що Пентагон вже подовжував термін подачі заявок на участь у KC-X – це трапилося в кінці березня 2010 року. Термін був продовжений на прохання європейської компанії EADS, яка також є учасником тендеру. Спочатку заявки на участь приймалися до 10 травня. Реакція Пентагону на прохання американо-українського консорціуму поки невідома. Слід також відзначити, що американське військове відомство поки не підтвердило, що отримувало від US Aerospace повідомлення про намір компанії брати участь у тендері. 

Про те, що “Антонов” має намір взяти участь в американському тендері, стало відомо 2 липня 2010. Американо-український консорціум має намір представити на конкурс одразу три літаки-заправники, створених на базі транспортників Ан-124-100 “Руслан”, Ан-122 і Ан-112. Про останній повідомлялося, що він буде розроблений спеціально для KC-X і стане єдиним учасником конкурсу, повністю створений з нуля. За даними US Aerospace, якщо Пентагон відмовиться продовжувати тендер ще раз, консорціум все одно подасть заявку на участь, однак на конкурс буде представлений тільки один літак. 

Тендер ВПС США на створення літака-заправника стартував восени 2009 року, а вимоги до літаків Пентагон оприлюднив у лютому 2010 року. З переможцем тендеру буде укладено контракт на будівництво 179 літаючих танкерів. Сума операції складе 35 мільярдів доларів.