fbpx
Бойовик у книзі описав як Росія вводила регулярну армію в Україну

Бойовик у книзі описав як Росія вводила регулярну армію в Україну

Війна на Донбасі Донбас Інтервенція РФ 2014-2021 ОРДЛО Російська агресія

Російський бойовик Олександр Жучковський у своїй книзі “85 днів Слов’янська” надав декілька доказів прямої участі Російської Федерації в окупації окремих районів Донецької та Луганської областей.

Жучковський стверджує, що після 15 серпня 2014 року Росія ввела на територію України підрозділи регулярної армії. За його словами, цьому передувала закрита зустріч Путіна з російськими журналістами, на якій ті “хором просили Путіна ввести війська”.

Терорист розповідає, що бронетехніка з території Росії для так званого “ополчення” почала надходити ще в травні 2014 року. На кордоні її забирали представники чотирьох незаконних воєнізованих формувань (Оплот, Восток, “гарнізони” Горлівки та Слов’янська). Так, вже в середині червня 2014 року в Горлівці вже було дві пускові установки реактивної системи залпового вогню “Град”, а у “Востока” 5 танків. А загалом за травень-червень російсько-український кордон перетнули 10 колон з технікою.

Детальний огляд книги зробив журналіст Денис Казанський. Описані події свідчать, що місцеве населення не мало мотивації воювати за міфічні “ДНР” та “ЛНР” і лише російські бойовики та пряма інтервенція з боку РФ призвели до втрати українським урядом контролю над ОРДЛО

 

Війна на Донбасі Донбас Інтервенція РФ 2014-2021 ОРДЛО Російська агресія