fbpx
Велика Британія замовила нову партію винищувачів F-35

Велика Британія замовила нову партію винищувачів F-35

F-35 Велика Британія Закупівлі Королівський ВМФ Великої Британії Королівські ПС Великої Британії Світ

Міністр оборони Великої Британії оголосив про придбання другої партії у кількості 17 одиниць багатоцільових винищувачів п’ятого покоління F-35B для потреб національного війська.

Про це повідомляє UK Defence Journal

Очікуються їх поставки в період з 2020 по 2022 роки, після чого чисельність винищувачів F-35B у Збройних силах Великої Британії буде досягати 35 одиниць.

Станом на зараз у британському війську вже знаходиться 16 винищувачів з першої партії, до якої додатково було замовлено ще дві одиниці.

До 2030 року Міністерство оборони Великої Британії має намір придбати 138 винищувачів F-35B, які у майбутньому будуть використовуватись в складі Королівського ВМФ та Королівських ВПС Великої Британії.

На флоті вони розміщуватимуться на авіаносцях HMS Queen Elizabeth, що вже проходить відповідні випробування, та HMS Prince of Wales – який зараз будується.

Читайте також: Перші зльоти та падіння F-35 цими вихідними

Відео посадки винищувача F-35B на борт авіаносця HMS Queen Elizabeth:

Легкий американський винищувач-бомбардувальник F-35 Lightning II, розроблений американською фірмою Lockheed Martin Aeronautics Company. Виготовляється у трьох варіантах — F-35A — звичайний, F-35B — з укороченим зльотом і вертикальною посадкою та F-35C — палубний (короткий зліт за допомогою катапульти та посадка з використанням аерофінішера).

F-35 Велика Британія Закупівлі Королівський ВМФ Великої Британії Королівські ПС Великої Британії Світ