fbpx
Випробування берегової версії “Нептуна” завершаться в травні 2019-го

Випробування берегової версії “Нептуна” завершаться в травні 2019-го

«Нептун» ВМС України Воронченко КБ «ЛУЧ» ОПК Протикорабельні ракети (ПКР)

Фінальні випробування протикорабельної ракети “Нептун” (береговий варіант) відбудуться наступного року.

Про це повідомив Командувач Військово-морських сил ЗС України адмірал Ігор Воронченко. За його словами, на цей рік заплановані ще кілька стрільб ПКР “Нептун” (розробка ККБ “ЛУЧ”):

“До кінця цього року будуть ще два пуски. І вже остаточне, як комплексу берегового протикорабельного, буде випробування десь в кінці квітня, на початку травня”.

Командувач ВМС відзначив, що “паралельно ми готові відпрацьовувати всі питання стосовно розбудови корабельної платформи”. Такий коментар І. Воронченко надав Радіо Свобода для програми “Донбасс Реалии”.

Нагадаємо, очікується, що на заводі “Кузня на Рибальському” будуть закладені ракетні катери для потреб ВМС України, які, ймовірно, і стануть носіями ракетного комплексу “Нептун”. Раніше очікувалося, що це будуть катери проекту 58260 “Лань”. На цьогорічній виставці “Зброя та безпека-2018” “Кузня” представила проект “Веспа”, який, за словами керівництва заводу, і стане базовим проектом для реалізації програми побудови ракетних катерів для ВМСУ.

Читайте також: Нептун успішно вразив морську ціль

Також вивчається питання встановлення пускових установок ПКР “Нептун” на єдиний у Збройних силах ракетний катер “Прилуки”. Корабель зараз проходить ремонт у Миколаєві.

«Нептун» ВМС України Воронченко КБ «ЛУЧ» ОПК Протикорабельні ракети (ПКР)