fbpx
ВМС Індонезії отримали шостий корабель-док

ВМС Індонезії отримали шостий корабель-док

ВМС Індонезії Десантні катери та кораблі Індонезія Суднобудування Флот

До складу Військово-морських сил Індонезії введено корабель-док KRI Semarang (594), що є шостим побудованим плавзасобом цього класу для місцевого флоту.

Про це повідомляє Gatra.com

Він виконаний у ролі плавучого госпіталю та призначений для медичних місій, надання гуманітарної допомоги тощо у віддалених районах країни.

KRI Semarang (594) було закладено 28 квітня 2017 року, а спуск на воду відбувся 4 серпня 2018 року. Він став другий плавучим шпиталем цього класу після флагману KRI Dr. Soeharso (990), який був введений до складу індонезійського флоту у 2004 році та переобладнаний у госпіталь в 2008 році.

Короткі технічні характеристики:

Водотоннажність: 11394 тонн (повна
Довжина: 124 метри
Ширина: 22 метри
Осадка: 4,9 метрів
Максимальна швидкість: 16,5 вузлів
Дальність плавання: 14 000 миль

Будівництво та проектування першого корабля здійснювала південно-корейська компанія Dae Sun Shipbuildings & Engineering Co. Ltd., загальна вартість витрат склала 35 млн доларів.

Читайте також: Ракетні катери ВМС Індонезії – клас «Clurit»

Після успішної реалізації угоди з Dae Sun Shipbuildings & Engineering Co. Ltd. уряд Індонезії підписав новий контракт на чотири аналогічних кораблі по модифікованому проекту. Два з яких мали бути побудовані в Індонезії. Витрати на його реалізацію склали 150 млн доларів.

Два десантних доки, що були побудовані в Південній Кореї та передані ВМС Індонезії у 2007 році отримали назви LPD Makassar (590) та LPD Surabaya (591), побудовані  у 2009 та 2009 роках на підприємстві РТ PAL в Сурабаї було названо LPD Banjarmasin (592) и LPD Banda Aceh (593) відповідно.

Читайте також: Ракетні катери ВМС Індонезії – клас «Sampari»

За інформацією NavyRecognition шостий корабель док KRI Semarang (594) має ряд змін в порівнянні з чотирма попередніми кораблями, зокрема з збільшений об’єм ангару для гелікоптерів (від тепер тут зможе розміщуватись до трьох одиниць) та збільшення об’єму для розміщення людей – тепер разом з екіпажем на ньому може розміститись 771 осіб (на LPD Makassar (590) ця кількість була у 644 осіб).

Відомо про початок проектування 7-го корабля аналогічного класу, що має бути введеним до складу ВМС Індонезії у 2021 році, який також буде виконувати функції госпіталю.

ВМС Індонезії Десантні катери та кораблі Індонезія Суднобудування Флот