fbpx
Відбулись масштабні військові навчання на Азові

Відбулись масштабні військові навчання на Азові

128 оГШБр 26 артбригада ЗСУ Азовське море Ми-24 Морська охорона НГУ «Азов» Су-25

За наказом Командувача об’єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва на Приазов’ї 9 жовтня проведено тактичне навчання з відбиття висадки морського десанту противника на узбережжя.

В ході навчання свої навички вдосконалювали льотчики тактичної та армійської авіації, особовий склад загону морської охорони Державної прикордонної служби України, воїни-артилеристи зі складу 26 артилерійської бригади, бійці та техніка полку спеціального призначення Національної гвардії “Азов”, танкісти 128 гірсько-штурмової бридади, які діють у складі резерву, та військовослужбовці інженерного підрозділу загону мінних загороджувачів.

Під час навчання органи управління, сили та засоби зі складу Об’єднаних сил різних складових сектору безпеки та оборони діяли злагоджено та підтвердили, що спроможні виконувати завдання за призначенням.

Як поінформував начальник штабу полку “Азов” друг Бугай сухопутний контингент на цих навчаннях складався з двох основних підрозділів: першого – ротно-тактичної групи зі складу другого батальйону полку АЗОВ, котра взяла на себе основний удар сил противника і вела оборонний та наступальний бій, і посилена танковим взводом нашої танкової роти, другого – загальновійськового резерву, який було сформовано з підрозділів першого батальйону, посиленого танковим взводом полку АЗОВ, а також танковим взводом 128 бригади.

“Під час навчань ми на практиці відпрацювали взаємодію і загальне управління різноманітними підрозділами, родами військ з одного органу управління.  Управляли як бойовими літаками, так і тактичною авіацією – вертольотами Мі-24. Катери ВМС наносили вогневі удари плавзасобам противника, була взаємодія з артилерійськими підрозділами – від АЗОВу була гаубична батарея, а також мінометна батарея 120 мм.” – розказав друг Бугай

У відточені військової майстерності в районі Білосарайської затоки поєдналися 5 штурмових літаків Су-25, 4 гвинтокрили Мі-24, близько 10-ти новітніх танків, понад 10 гаубиць, 5 одиниць корабельно-катерного складу Морської охорони.

Загальна кількість залученого особового складу всіх підрозділів понад 500 військовослужбовців.

Командувач об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв анонсував, що подібні навчання будуть проводитись регулярно і до кінця року на Приазов’ї будуть проведені ще одні подібні навчання.

128 оГШБр 26 артбригада ЗСУ Азовське море Ми-24 Морська охорона НГУ «Азов» Су-25