fbpx
Візит Порошенка до “Азова”: як все пройшло

Візит Порошенка до “Азова”: як все пройшло

НГУ «Азов» Порошенко Президент

У День українського Добровольця Верховний Головнокомандувач відвідав добровольчий підрозділ – окремий загін спеціального призначення Національної гвардії України “Азов” (формально – військова частина 3057 НГУ).

Відомо, що зараз “Азов” виконує завдання в рамках Операції об’єднаних сил в районі так званої “Світлодарської дуги”.

Зі слів Порошенка місце де він відвідав “азовців” розташоване “за три кілометри від позицій ворога”.

Президент подякував бійцям за “високу дисципліну”. Також, сайт Глави держави, пише, що той “також відзначив роль добровольців Української добровольчої армії у захисті України та принагідно подякував присутньому на зустрічі Дмитру Ярошу”.

Візит Порошенка відбувся на фоні конфліктів з пов’язаною з “Азовом” в рамках так званого “Азовського руху” (лідер – народний депутат А. Білецький) партією “Національний корпус” та громадською організацією “Національні дружини”. Тож відвідання підрозділу, ймовірно, мало на меті демонстрацію сили та відкритості до діалогу Порошенка.

Один з бійців “Азова” у соціальній мережі Twitter так описав своє бачення візиту Верховного Головнокомандувача :

“Потрібно віддати належне, П не з лякливих: зброю в оружейку не здавали, набої і магазини не забирали. Тобто при бажанні можна було, ну те, про що ви подумали. Знову віддаю належне, була жива розмова. Я очікував що П видасть «стандартну промову» і поїде, але ні, вислухав досить гострі питання, в тому числі і про Свинарчуків. Але відповіді на них були «скрипти», я вже це не раз чув на відео його виступів – завчені тези, щирості мало.

На рахунок «псів Авакова»: «Азов – не пси Авакова, не мої пси і не будь-кого. Це військовий підрозділ що захищає країну. Хто дозволяє собі такі висловлування – працює на дискредитацію військового підрозділу що захищає країну.

До речі про «отримати по шапці» – за серію подібних постів, Бойко (головний замполіт ЗСУ) ймовірно отримає, він же казав, що на себе бере відповідальність. П – не оцінив цей “флешмоб”.

Зустріч була холодною, він прекрасно розумів, що тут “не клуб його друзів”. Нервував, пару раз підвищував голос.Як на мене, метою цього візиту, було закріплення політики “Разделяй и властвуй”, щоб зробити пости на тему: “Азов хороший, НД і НК погані”.”

НГУ «Азов» Порошенко Президент