fbpx
Військові розпочали флешмоб в підтримку бійців з ДШВ

Військові розпочали флешмоб в підтримку бійців з ДШВ

Десантно-штурмові війська (ДШВ)

Українські військові запусти флешмоб #штурмовик суть якого – публікація фото з патчем у вигляді черепа на підтримку бійця Десантно-штурмових військ ЗС України якого через використання такого для фото з Президентом України змусили вибачитись на відео.

Але про все по порядку. Після публікації світлин з відвідання Президентом України воїнів-десантників на одному з аеродромів на Житомирщині було опубліковано низку світлин з українськими десантниками:

На одному з бійців (крайній ліворуч) був патч з черепом схожим на той, який використовувала німецька дивізія SS Totenkopf (“Мертва голова”).

Фрагмент з іншого фото:

Цей елемент одразу підхопила ворожа пропаганда та публікації одразу почали рясніти вже майже підзабутим “фашисты на Украине” і подібні.

Ось лише деякі заголовки матеріалів з цього приводу:

Це призвело до того, що фото були видалені з офіційного сайту Президента, а самого бійця та весь підрозділ – зняти відео на якому вони вибачаються за використання цього патчу:

Саме останній факт і дуже обурив українських бійців, адже використання різноманітних патчів у тому числі з черепами, кістками є ледь не традиційним у більшості військових, що беруть участь у бойових зіткненнях та є невід’ємною культурою не один десяток років.

Ця традиція прийшла із заходу, де ще за часів війни у В’єтнамі бійці США, що знаходились у надважких умовах різноманітно прикрашали свої шоломи – фото, написи, вирази і т.д.:

Поступово це переросло до армійських мотиваційних патчів та розповсюдилось по всьому світі.

Особливою популярністю користуються саме різноманітні зображення з черепами, як наприклад один з телепродуктів Marvel – Punisher (Каратель):

Використовуються й інші інтерпритації черепів, наприклад у боротьбі проти ІДІЛ:

Або той же череп з кістками, що був на бійцю ДШВ у продажу в США в інтернет крамниці Red Headed T-shirts:

Саме тому українські бійці і запустили флешмоб #штурмовик про абсурдність цих звинувачень та насправді про прояв чергового нерозуміння командування української армії до військових традиції, що встановлюються під впливом бойових дій.

Деякі приклади підтримки бійця ДШВ від українських військових:

Десантно-штурмові війська (ДШВ)