fbpx
В Бахмуті засудили організатора “референдуму”

В Бахмуті засудили організатора “референдуму”

Затримання Російська агресія Суд

Артемівський міськрайонний суд Донецької області оголосив вирок у справі 58-річної мешканки Бахмутського району, яка обвинувачувалась у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України, тобто у вчиненні за попередньою змовою групою осіб умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області

Публічним обвинуваченням, яке підтримувала прокуратура Донецької області, надано суду достатньо ґрунтовних доказів того, що у травні 2014 року, під час окупації частини Донецької області незаконними збройними формуваннями терористичної організації «ДНР», вказана особа надала бойовикам добровільну згоду на зайняття посади голови дільничної виборчої комісії з проведення на території селищ Новолуганське та Семигір’я Бахмутського району незаконного референдуму щодо створення так званої самостійної суверенної держави «ДНР».

Перебуваючи у приміщенні Центра естетичного виховання та дозвілля, де було організовано роботу вказаної комісії, жінка разом з іншими особами, стосовно яких матеріали виділено в окремі провадження, проводила інструктаж так званих членів комісії, видавала їм бюлетені, контролювала і координувала їх дії, а по завершенню референдуму організувала складання та підписання протоколів про результати опитування, які у подальшому разом з бюлетенями було передано терористам.

Враховуючи щире каяття жінки та активне сприяння розкриттю злочину, суд призначив їй покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік.

Затримання Російська агресія Суд