fbpx
В Естонії засуджено колишнього військового за роботу на розвідку Росії

В Естонії засуджено колишнього військового за роботу на розвідку Росії

Балтія Держзрада Естонія Шпигунство

В Естонії суд визнав колишнього офіцера Сил оборони Естонії Дениса Метсаваса і його батька Петра Воліна винними у державній зраді, шпигунстві і засудив їх до 15,5 та 6 років позбавлення волі відповідно.

Про це повідомляє ERR

Хар’юський повітовий суд Естонії визнав Дениса Метсаваса та Петра Воліна винними у тому, що вони передавали призначену для внутрішнього користування інформацію і секретні відомості Головному управлінню Генерального штабу Збройних Сил Російської Федерації (колишнє ГРУ).

У суді підтвердилася версія прокуратури і КаПо (Поліція безпеки Естонії), згідно з якою Денис Метсавас скоював злочини проти держави протягом більше десяти років, а незаконна діяльність його батька тривала наполовину менше цього терміну.

«Харʼюський повітовий суд визнав колишнього офіцера Сил оборони Естонії Дениса Метсаваса (38) і його батька Петра Воліна (65) винними у державній зраді. Метсаваса засуджено до 15 років і 6 місяців тюремного ув’язнення. Воліну призначили покарання у вигляді 6 років позбавлення волі», – йдеться в повідомленні.

Денис Метсавас служив в естонській армії з 1998 року. Батько Метсаваса Петро Волін за радянських часів служив у прикордонних військах, що підпорядковувалися КДБ. Їх обох заарештували на початку вересня 2018 року.

Балтія Держзрада Естонія Шпигунство