fbpx
В Запоріжжі затримано ворожого інтернет-агітатора

В Запоріжжі затримано ворожого інтернет-агітатора

Затримання Пропаганда Російська агресія СБУ

У Запоріжжі співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури викрили антиукраїнського інтернет-агітатора, який діяв на користь країни-агресора.

Про це повідомляє прес-служба СБУ

Мешканець Запоріжжя адміністрував декілька груп, у тому числі в заборонених російських соціальних мережах де розповсюджував матеріали антиукраїнського характеру, що містили заклики до порушення територіальної цілісності України, повалення державної влади та конституційного ладу.

Також зловмисник займався популяризацією терористичних організацій «Л/ДНР», виправдовував агресію РФ проти України, поширював інформацію, що дискредитує українську армію та державні правоохоронні органи. Матеріали чоловік отримував із російських пропагандистських ресурсів та сайтів проросійських бойовиків.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 436-1 Кримінального кодексу України правоохоронці провели обшук за місцем проживання зловмисника. У ході санкціонованих слідчих дій вилучено технічне обладнання, яке використовувалось для адміністрування соціальних спільнот та поширення антиукраїнських матеріалів.

Наразі вирішується питання щодо оголошення зловмиснику про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу.

Затримання Пропаганда Російська агресія СБУ