fbpx
В Черкасах на хабарі затримано командира частини

В Черкасах на хабарі затримано командира частини

1624 оАБПП Військова прокуратура Затримання ЗСУ Корупція Тил ЗСУ Хабарництво

Військовою прокуратурою Черкаського гарнізону спільно з працівниками ВБКОЗ УСБУ в Черкаській області (їх оперативний супровід), слідчими СВ УСБУ в Черкаській області викрито факт одержання неправомірної вигоди, що поєднаний з вимаганням, командиром військової частини А0326 (1624 окремий автомобільний батальйон підвезення пального)

Про це повідомив у себе на сторінці у Facebook Військовий прокурор Центрального регіону України Олег Сенюк

У січні 2019 року командир 1624-го окремого автомобільного батальйону підвезення пального висунув підлеглому солдату незаконну вимогу про надання 4 тисяч гривень за вчасну підготовку відповідних документів на його звільнення з військової служби у зв’язку із закінченням строку дії контракту. Погрожував, у разі відмови, звільненням з підстав невиконання його умов.

В ході слідства під контролем правоохоронних органів вищевказані кошти були передані підполковнику Збройних Сил України з якими його і було затримано.

Гроші виявлені та вилучені у ході огляду місця події.

Командир військової частини затриманий в порядку ст. 208 КПК України. Проводяться першочергові слідчі та процесуальні дії. Готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, звернення до суду з клопотаннями про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади підозрюваного.

1624 оАБПП Військова прокуратура Затримання ЗСУ Корупція Тил ЗСУ Хабарництво