fbpx
Делегація НАТО прибула до Києва

Делегація НАТО прибула до Києва

НАТО Україна

В Україну з візитом прибула делегація НАТО на чолі із заступником начальника Управління регіональної безпеки і співробітництва Міжнародного військового штабу НАТО бригадним генералом Павлом Адамом. Сьогодні, 11 березня, відбудеться зустріч бригадного генерала Адама із заступником начальника Генштабу ЗСУ віце-адміралом Ігорем Князем та проведення штабних переговорів між делегаціями Альянсу та ЗСУ.
В ході штабних переговорів сторони планують обговорити оновлення Концепції військового співробітництва Україна-НАТО, стан підготовки військових аспектів Річної національної програми Україна-НАТО і стан та перспективи опрацювання проекту Робочого плану Військового комітету Україна-НАТО на 2010-2011 роки.

Також делегації НАТО та ЗСУ обговорять питання участі підрозділів ЗС України в операціях з підтримання миру під проводом НАТО, стан та перспективи залучення підрозділів ЗСУ до Сил реагування Альянсу, участь підрозділів Збройних Сил України у заходах Концепції оперативних можливостей та багатонаціональних навчаннях.

До складу делегації Збройних Сил України, яка братиме участь у штабних переговорах з делегацією НАТО, входять начальник Головного оперативного управління Генерального штабу ЗС України віце-адмірала Ігор Кабаненко та начальник Управління євроатлантичної інтеграції Генерального штабу ЗС України генерал-майор Борис Кременецький, а також представники Головного управління оборонного планування та Головного фінансово-економічного управління Генерального штабу ЗС України, Командування Сухопутних військ ЗС України та Департаменту фінансів Міністерства оброни України.

Джерело – УНІАН

НАТО Україна