fbpx
Для польських ССО купують Sikorsky S-70

Для польських ССО купують Sikorsky S-70

Sikorsky UH-60M Black Hawk Авіабудування Авіація Балтія Гелікоптери Закупівлі Польща Сусіди

Міністерство оборони Польщі підписало контакт з компанією Polskie Zakłady Lotnicze (PZL Mielec – Sikorsky Aircraft Corporation) на будівництво в інтересах Сил спеціальних операції польської армії багатоцільових гелікоптерів Sikorsky S-70i International Black Hawk.

Про це повідомляє Defence24

За умовами контракту буде поставлено чотири гелікоптери – близько 182 млн доларів США. Поставка має бути проведена до кінця 2019 року.

Нагадаємо, що тендер був оголошений у вересні 2017-го року, тоді одразу три фірми отримали запрошення від Міністерства національної оборони Польщі на постачання гелікоптерів для Сил спеціальних операцій.

Це консорціум у складі PZL Mielec – Sikorsky Aircraft Corporation, консорціум Airbus Helicopters – Heli Invest та фірма WSK “PZL-Świdnik”.

На ці гелікоптери будуть покладені пошуково-рятувальні функції, а також можливість застосування в умовах активних бойових дій коли буде необхідно здійснити перекидання спецпризначенців на ворожу територію.

Нагадаємо, що це вже друга спроба придбати нові гелікоптери для війська Польщі, так у 2016 році Міністерство відмовилися від купівлі багатоцільових гелікоптерів Airbus Helicopters H225M “Caracal” які перемогли у тендері, тоді офсетну пропозицію французького виробника цих гелікоптерів було визнано недостатньою.

Гелікоптери Sikorsky S-70i International Black Hawk вже виготовляються у Польщі на підприємстві  Polskie Zakłady Lotnicze яке входить до складу Sikorsky Aircraft Corporation. Зараз замовних цих машин – Міністерство внутрішніх справ Польщі, яке здійснює їх закупівлю для поліції.

Sikorsky UH-60M Black Hawk Авіабудування Авіація Балтія Гелікоптери Закупівлі Польща Сусіди