fbpx
Екіпажі катерів Island завершили один з етапів підготовки

Екіпажі катерів Island завершили один з етапів підготовки

ВМС України Катери «Island» Патрульні катери Флот

У Військово-морських силах ЗС України завершується один з етапів підготовки патрульних катерів типу Island.

Про це повідомляє ТРС МОУ «Бриз» у щотижневому випуску «Флот за тиждень»

Військові моряки пройшли мовну підготовку, відпрацювали елементи щодо задачі організації роботи корабля та приготування його до ходових випробувань.

Колективна підготовка здійснювалась за допомогою комп’ютерних симуляторів. Під час навчання враховувались особливості побудови та експлуатації патрульних катерів.

Метою комплексів заходів є навченість особового складу до прийому та експлуатації нових бойових одиниць національного флоту.

Читайте також: Айленди для України: перші фото та точні характеристики

Нагадаємо, що 27 вересня Берегова охорона США в присутності Президента України здійснила передачу Україні двох патрульних катерів типу Island на військово-морській базі у Балтіморі.

Наступним етапом підготовки українських моряків буде підготовка до прийому та експлуатації нових бойових одиниць національного флоту.

Згодом підготовка буде продовжена у США, де вони будуть навчатись у американських інструкторів експлуатації та обслуговування патрульних катерів типу Island.

Загалом підготовка у США має тривати 10 тижнів, після чого катери буде підготовлено до транспортування в Україну, перевезено до Одеси де вони увійдуть до складу ВМС ЗС України.

ВМС України Катери «Island» Патрульні катери Флот