fbpx
Завершуються випробування БТР-4 з новими корпусами

Завершуються випробування БТР-4 з новими корпусами

БТР-4 Завод ім. Малишева Закупівлі ОПК ХКБМ

Завершуються випробування БТР-4 з новими корпусами виробництва ДП “Завод ім. Малишева” у рамках програми розширення виробництва цих бойових машин на потребу українського війська.

Про це повідомляє прес-служба Укроборонпрому

Наразі ДП “Завод ім. Малишева” вже успішно завершив повний цикл випробувань першого зразка БТР-4, виготовленого на підприємстві, та був кваліфікований, як виробник цих машин. Аналогічну процедуру кваліфікації, за результатами випробувань, вже завершує і “ХКБМ ім. Морозова”.

Під час випробувань БТР-4 з новими корпусами пройшли декілька сотень кілометрів по бездоріжжю та дорогам з твердим покриттям та витримали випробування обстрілом, зокрема і з великокаліберних кулеметів.

Таким чином, “Завод ім. Малишева” та “ХКБМ ім. Морозова” у цьому році готові розпочати серійне виробництво БТР-4 з корпусів власного виготовлення. Це дозволяє значно збільшити темпи передачі цих бойових машин до українського війська, який раніше залежав від виробничих потужностей лише одного приватного підприємства – Лозівського ковальсько-механічного заводу.

У разі успішного проходження тестових випробувань першого експериментального виробу “Завод ім. Малишева” отримає дозвіл на виробництво і зможе приступити до серійного випуску корпусів бронетранспортерів.

Про локалізацію виробництва корпусів на підприємствах Державного концерну “Укроборонпром” стало відомо у червні 2018-го року, а вже у серпні приступили до зварювання першого експериментального корпусу бронетранспортера БТР-4.

Також виробництво корпусів вже налагоджено з вітчизняної бронесталі марки «71» та перші зразки бронетранспортерів виробництва Лозівського ковальсько-механічного заводу (ЛКМЗ) вже передані до Збройних Сил України.

Загалом минулого року ЛКМЗ отримав замовлення на виробництво близько 40 корпусів БТР-4, проте зі збільшенням замовлення Збройних Сил України на 2019-й рік підприємство не має можливості впоратись, тому було прийнято рішення про освоєння виробництва корпусів на “Заводі ім. Малишева”.

БТР-4 Завод ім. Малишева Закупівлі ОПК ХКБМ