fbpx
Кабмін скасував ліквідацію держдепартаменту надлишкового майна Міноборони

Кабмін скасував ліквідацію держдепартаменту надлишкового майна Міноборони

Кабінет Міністрів скасував ліквідацію Державного департаменту надлишкового майна й земель у складі Міністерства оборони як урядового органу держуправління. Про це сказано в постанові уряду №128 від 27 січня. Цією постановою Кабмін відновив дію постанов уряду від 26 квітня 2006 року №560 і від 3 серпня 2006 року №1102, якими Кабмін створив у складі Міноборони на базі департаменту надлишкових фондів і земель держдепартамент надлишкового майна й земель, а також затвердив положення про цей департамент.

Кабмін, крім цього, вніс зміни до постанови від 11 лютого 2009 року №88 “Деякі питання реалізації військового майна”, виключивши пункти про ліквідацію згаданого департаменту й створення ліквідаційної комісії. Також Кабмін виключив з цієї постанови пункти, згідно з якими урядом поручалося Міністерству економіки й Міністерству фінансів проаналізувати ефективність роботи суб’єктів ведення господарства, яким у встановленому порядку надані повноваження з реалізації військового майна, і подати Кабінету Міністрів пропозиції щодо визначення критеріїв їх відбору й оптимізації переліку таких суб’єктів.

 

При цьому уряд, внісши зміни до постанови від 11 лютого 2009 року №88, залишив пункти, згідно з якими створене Державне спеціалізоване підприємство “Укрспецторг” для реалізації на внутрішньому ринку надлишкового або придатного для подальшого використання, але непридатного в повсякденній діяльності військ військового майна. Кабмін доручив Міноборони у зв’язку із внесенням таких змін здійснити заходи щодо передачі “Укрспецторгу” військового майна, зокрема нерухомого, для забезпечення його діяльності. Як повідомляло агентство, 11 лютого 2009 року Кабінет Міністрів створив Державне спеціалізоване підприємство “Укрспецторг” для реалізації на внутрішньому ринку надлишкового або непридатного військового майна, ліквідувавши Державний департамент надлишкового майна й земель у складі Міністерства оборони. 26 квітня 2006 року Кабмін створив у Міноборони держдепартамент надлишкового майна й земель.