fbpx
Катери Island будуть доставлені у липні 2019 року

Катери Island будуть доставлені у липні 2019 року

ВМС України Катери «Island» Співпраця Україна-США Флот

Командуючий Військово-морських Сил Збройних Сил України розказав, що до України катери типу Island, передані нашій країні у вересні 2018 року, прибудуть в Україну у липні 2019 року

Про це він розказав в інтерв’ю виданню DW

Раніше озвучувалась інформація, що катери прибудуть до України восени 2019 року, перед цим майбутні екіпажі пройдуть підготовку в Україні та 10 тижневий курс навчання у Сполучених Штатах Америки.

“В червні вони мають бути в Україні. Екіпажі готуються, узгоджений порядок доукомплектування цих кораблів та порядок спільної підготовки на базі у Балтіморі (у США, – редакція). Скореговані та останні міри, які ми маємо зробити, щоб катери якомога швидше були доставлені в Україну”, – розказав Воронченко

До цього майбутні екіпажі вже пройшли один з етапів підготовки в Україні, зокрема мовну підготовку, відпрацювали елементи щодо задачі організації роботи корабля та приготування його до ходових випробувань.

Нагадаємо, що 27 вересня Берегова охорона США в присутності Президента України здійснила передачу Україні двох патрульних катерів типу Island на військово-морській базі у Балтіморі.

Характеристики катерів

Водотоннажність: 168 тонн

Довжина: 34 метрів

Швидкість: до 29,5 вузлів.

Екіпаж: 16 осіб

Автономність: 5 діб.

Дальність плавання: 3000 миль

Озброєння: 25-мм автоматична артилерійська установка Mk 38 Bushmaster

12,7-мм кулемети М2НВ

Катери класу «Айленд» будувалися верф’ю Bollinger Shipyards в Локпорті (штат Луїзіана) з 1985 по 1992 роки в кількості 49 корпусів (бортові номери WPB 1301 – WPB 1349) для Берегової охорони США.

ВМС України Катери «Island» Співпраця Україна-США Флот