fbpx
Китай випробував космічний безпілотник, здатний знищувати супутники

Китай випробував космічний безпілотник, здатний знищувати супутники

Технології

Китай провів успішне випробування свого першого орбітального безпілотного апарату, який здатний перебувати в космосі протягом 270 днів на рік і вирішувати різні оборонні завдання, зокрема знищення супутників зв’язку.

За даними китайського телебачення, новітній космічний літак-робот покликаний кинути виклик орбітальному американському безпілотному апарату X-37B, який здійснив свою першу місію минулого року.

Апарат був створений у центрі авіакосмічної промисловості КНР, розташованому в місті Сіань. Він здатний завдавати ударів по будь-якій точці планети, при цьому вразити його з землі існуючими засобами ППО фактично неможливо.

ВПС США поки що мають один подібний безпілотник. Очікується, що другий X-37B надійде в експлуатацію в поточному році.

На думку західних ЗМІ, Китай дав свою відповідь на найновішу систему озброєнь США. Варто звернути увагу, що безпілотник був продемонстрований напередодні зустрічі глави КНР Ху Цзіньтао з американським президентом Бараком Обамою. При цьому напередодні візиту Ху Цзіньтао дав інтерв’ю, в якому запропонував Вашингтону зміцнювати взаємодовіру і відмовитися від риторики холодної війни.

 

ТСН

Технології