fbpx
Комплекс “Вільха”: на озброєні ЗСУ та перший іноземний замовник

Комплекс “Вільха”: на озброєні ЗСУ та перший іноземний замовник

КБ «ЛУЧ» ОПК Ракетобудування РСЗВ "ВІЛЬХА" Україна

Після успішних державних випробувань ракетного комплексу “Вільха”, що відбувались у квітні 2018 року на одному з військових полігонів, стало відомо про прийняття його на озброєння.

Про це на офіційній сторінці у Facebook повідомляє прес-служба українського уряду.

Незабаром має розпочатись серійне виробництво ракет до цього комплексу та вже у середині 2019 року він має надійти до частин Збройних Сил України.

Генеральний конструктор-Генеральний директор Державного підприємства «Державне Київське конструкторське бюро «Луч» Олег Коростельов в інтерв’ю Цензор.НЕТ також розказав, що у комплекса вже є зацікавленість серед іноземних замовників:

“Крім цього, у «Вільхі» буде іноземний замовник. Адже ми не просто зробили однойменну ракету для застосування на базі старої радянської РСЗВ «Смерч». Ми поміняли в ній всю систему наведення”, – розказав Олег Коростельов

«Вільха» — проект зі створення ракетного комплексу з корегованим боєприпасом на основі реактивної системи залпового вогню 9К58 «Смерч».


Читайте також: Нові подробиці про комплекс Вільха


З відкритих джерел відомо, що РСЗВ «Вільха» матиме керований 300-мм ракетний боєприпас, який залежно від завдань може служити і як системою ураження наземних цілей, так і засобом боротьби з водними цілями. Радіус його дії станом на 2016 рік не оголошений, проте очікується, що він буде на рівні «Точка-У», максимальна дальність ураження якої становить 120 км

КБ «ЛУЧ» ОПК Ракетобудування РСЗВ "ВІЛЬХА" Україна