fbpx
Корвет Тернопіль у доці (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Корвет Тернопіль у доці (ФОТОРЕПОРТАЖ)

ВМС України Корвет «Тернопіль» (U209) Судноремонт Флот

Як відомо, 18 серпня цього року корвет “Тернопіль” Військово-Морських сил України поставили на плановий доковий ремонт у плавдок ПД-30 Чорноморського флоту РФ.

На даному етапі ремонтних робіт вже було очищено підводну частину корпусу, очищено і пофарбовано ланцюги якорів, демонтовані для подальшого ремонту вали та гвинти. На черзі зачищення на покриття грунтовкой корпусу після чого він буде покритий “необростайкою” – спеціальним розчином, який зменшує активність морських водоростей які будуть покривати підводну частину корпуса, монтаж валів та гвинтів, очищення обтікача підкильової ГАС “Платина” та люка опускаємої ГАС “Шелонь”, та іншої забортної апаратури.

Ремонт триватиме, орієнтовно, до кінця місяця. Після того, корабель пройде контрольні випробування, та почне підготовку до 45-ти добової бойової служби у Середземному морі в рамках міжнародної антитерорестичної операції “Активні зусилля”. Нагадуємо, що Україна є єдиною країною не членом НАТО, що бере участь у цій операції (раніше у цій операції брала участь Російська Федерація, але цього року, посилаючись на відсутність коштів вона відмовилася брати учать у ній). Для екіпажу корвета це буде не перший подібний похід.

Як відомо, минулого року корабель успішно виконав 45-ти добову бойову службу у Середземці, де проводив спільне патрулування акваторій, догляд підозрілих суден на наявність наркотиків, контрабанди зброї чи нелегалів.

Корвет “Тернопіль” – наймолодша бойова одиниця ВМС України. При цьому, корабель є і самим боєздатним. Він неодноразово гідно представляв нашу Державу на різноманітних міжнародних навчаннях, виконував дружні візити у порти країн Чорного та Середземного морів.

ТАРАС ЧМУТ для mil.in.ua

Фото – ОЛЕГ КАРАТАЄВ для mil.in.ua

ВМС України Корвет «Тернопіль» (U209) Судноремонт Флот