fbpx
Країни Перської затоки створюють об’єднані сили швидкого реагування

Країни Перської затоки створюють об’єднані сили швидкого реагування

Ємен Перська затока Саудівська Аравія Світ

Країни Перської затоки домовилися про створення об’єднаного військового формування швидкого реагування на рівні бригади для підтримки безпеки і відповіді на можливі військові погрози у регіоні. Про це в інтерв’ю катарському супутниковому телеканалу “Аль-Джазіра” заявив Генеральний секретар Ради співпраці арабських держав Перської затоки (РСАДПЗ) Абдулрахман Аль-Аттийя, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

Конкретні терміни створення бригади й умови, на яких її буде сформовано, поки що не називаються. Майбутнє формування буде задіяно у ситуаціях, аналогічних тій, що є нині на саудівсько-єменському кордоні, сказав Генсек організації. На кордоні двох країн спільними зусиллями Ємену й Саудівської Аравії приймаються заходи щодо нейтралізації агресивних дій єменських сепаратистських повстанців.

Домовленість про створення об’єднаного озброєного формування було досягнуто у рамках 30-го саміту лідерів шести аравійських держав, проведеного 14-15 грудня у столиці Кувейту. Учасники зустрічі також переглянули практичні кроки, що здійснюються у сфері військової співпраці, і ратифікували оборонну стратегію. Документ передбачає модернізацію спільних озброєних сил РСАДПЗ під назвою “Al Jazeera Shield”, створених країнами-членами ще в 1986 році і які налічують 5 тис. військовослужбовців, здійснення спільних військових проектів і співпрацю у сфері боротьби з контрабандою зброї до країн РСАДПЗ.

Ємен Перська затока Саудівська Аравія Світ
Підтримати