fbpx
Морпіхи: останній екзамен перед Косово

Морпіхи: останній екзамен перед Косово

ВМС України Косово Миротворча місія Морська піхота

В Криму розпочалася сертифікація до виконання миротворчих завдань нової – 12-ї – ротації національної складової спільного українсько-польського миротворчого батальйону “УкрПолбат” у складі сил КФОР у Косовому. Майбутні миротворці складатимуть іспити з основних предметів бойового навчання: тактико-стройовий та тактико-спеціальний вишкіл, виконання стрільб зі стрілецької зброї, озброєння броньованих розвідувально-дозорних машин та автомобілів “Хаммер”. Також, морські піхотинці складатимуть іспити з фізичної підготовки, виконуватимуть вправи з водіння автомобільної та броньованої техніки.

“В ході сертифікації офіцерами Об’єднаного оперативного командування буде визначено рівень фахової та мовної підготовки майбутніх миротворців, – зазначив голова комісії, заступник начальника штабу Об’єднаного оперативного командування ЗСУ полковник Ігор Тимошенко. – Також вони перевірять укомплектованість батальйону озброєнням і військовою технікою, матеріально-технічними засобами”.

Мета чотириденної сертифікації – перевірка готовності миротворчого контингенту до виконання завдань у складі сил КФОР у Косовому, а також рівня злагодженості командування і штабу, їхньої здатності планувати спеціальні дії та керувати підрозділами у різних умовах.

На сьогодні офіцери командування та штабу батальйону вже приступили до спільного штабного тренування, а військовослужбовці спеціальних рот займаються тактичною підготовкою на спеціально обладнаному миротворчому містечку, де відпрацьовують завдання з конвоювання колон з людьми та вантажами, патрулювання, несення служби на блок-постах та охорони важливих об’єктів.

В ході сертифікації полковник Ігор Тимошенко заслухав керівний склад Центру військ берегової оборони, 36-ї окремої бригади берегової оборони та національної складової “УкрПолбату” нової ротації про готовність до виконання миротворчих завдань та поспілкувався з майбутніми миротворцями.

За сертифікацією спостерігають перший заступник командувача ВМС ЗСУ віце-адмірал Віктор Максимов, заступник командувача ВМС ЗСУ з бойової підготовки та військових навчальних закладів контр-адмірал Віктор Носенко та заступник командувача ВМС ЗСУ з берегової оборони – начальник військ берегової оборони генерал-майор Олександр Островський.

Чергову 12-ту ротацію українського миротворчого контингенту в Косовому заплановано провести у квітні цього року. Вперше в історії Збройних Сил України миротворчу місію на Балканах виконуватимуть українські морські піхотинці.

Джерело – Прес-служба МО

 

ВМС України Косово Миротворча місія Морська піхота