fbpx
Морська піхота США обрала новий БТР

Морська піхота США обрала новий БТР

ACV (Amphibious Combat Vehicles) BAE Systems Бронетехніка Закупівлі Корпус морської піхоти США Світ США

Корпус морської піхоти США замовив у компанії BAE Systems першу партію бронетранспортера ACV (Amphibious Combat Vehicles)

Про це повідомляє Military & Aerospace

За угодою компанія здійснить поставку 30 бойових машин ACV 1.1 до серпня 2020 року. Вартість контракту складає 140,3 млн доларів.

Контракт був підписаний за результатами тендеру, що оголосив Корпус морської піхоти США у 2015 році. Окрім BAE Systems в конкурсі брали участь компанії Science Applications International Corporation (SAIC), Lockheed Martin, General Dynamics та Advanced Defense Vehicle Systems.

Програма ACV є подальшим розвитком програми Marine Personnel Carrier (MPC) по придбанню для Корпусу морської піхоти США колісних БТРів нового типу з формулою 8х8, що була призупинена у 2013-у році та вже 2014-го відновлена як Amphibious Combat Vehicle (ACV).

https://youtu.be/9QK7xUtzjA4

На першому етапі програми заплановано закупівлю 203 бойових машин на загальну суму у 1,2 млрд доларів США. На другому етапі мають бути закуплені різноманітні модифікації цього бронетранспортеру, включно з машинами вогневої підтримки, загалом до 700 одиниць.

Бронетранспортер ACV від BAE Systems був створений на базі італійського БТР Iveco SuperAV. Він має можливість плавати.

Короткі технічні характеристики:

Швидкість:

• максимальна на суходолі: 120 км/годину
• максимальна на воді: 11 км/годину

Запас ходу: 

• 500 км

Екіпаж:

• 3 осіб

Десант:

• 13 осіб

ACV (Amphibious Combat Vehicles) BAE Systems Бронетехніка Закупівлі Корпус морської піхоти США Світ США