fbpx
Морські піхотинці озброїлись “Стугнами”

Морські піхотинці озброїлись “Стугнами”

36 Бригада МП Закупівлі ЗСУ Командування морської піхоти ПТРК ПТРК «Стугна/Скіф»

Під час воєнного стану, що був введений після акту російської агресії у нейтральних водах Чорного моря 25 листопада 2018 року, було проведено збори з оперативним резервом першої черги. Під час зборів резервістів 36-ї бригади морської піхоти у грудні 2018 року були помічені новітні українські протитанкові ракетні комплекси “Стугна-П”

Про це повідомляє Український мілітарний портал

Раніше підготовка бійців морської піхоти була помічена під час відкриття у 184-му Навчальному центрі Національної академії сухопутних військ Школи підготовки фахівців протитанкових ракетних комплексів (ПТРК), де здійснюється відповідна підготовка на ПТРК “Стугна-П” та “Корсар”

Наприкінці минулого року вже підготовлені морські піхотинці ознайомлювали резервістів з новітніми українськими протитанковими комплексами “Стугна-П”, розробки та виробництва КБ “ЛУЧ”.

Протитанковий ракетний комплекс «Стугна-П» призначений для ураження танків та інших броньованих цілей, в тому числі оснащених сучасними засобами динамічного захисту, за допомогою 130-мм керованої ракети Р-2С.

Керована ракета Р-2С може бути оснащена різними типами бойових частин:

• тандемною кумулятивною
• уламково-фугасною
• термобаричною

Система управління протитанкового комплексу напівавтоматична, по лазерному променю. Також може здійснюватись дистанційно по телевізійному каналу
Прилад наведення «ПН-І»

• Маса: 15 кг
• Дальність виявлення цілі типу «танк» вдень: до 6500 м
• Дальність розпізнавання цілі: 2500 м

До Збройних Сил України минулого року було здійснено ряд поставок вітчизняних ПТРК, одна з переданих партій “Стугна-П” відбулась у липні, окрім того до української армії у травні 2018-го року надійшли американські комплекси Javelin та вже були випробувані на одному з загальновійськових полігонів.

36 Бригада МП Закупівлі ЗСУ Командування морської піхоти ПТРК ПТРК «Стугна/Скіф»