fbpx
Моряки на Азові отримуватимуть доплату

Моряки на Азові отримуватимуть доплату

Азовське море ВМС України Грошове забезпечення Флот

Міністр оборони України Степан Полторак підписав Наказ щодо введення надбавки за службу на Азовському морі для військових моряків Військово-Морських Сил ЗС України.

Про це він повідомив у себе на офіційній сторінці у Facebook

Вони отримуватимуть доплату у 5500 гривень, а під час виходу на бойові чергування – 12 тисяч гривень.

Фактично виплати будуть на рівні доплати для військовослужбовців які виконують завдання в складі Операції об’єднаних сил, що на першій лінію отримуватимуть 12 тисяч гривень, а в інших – 5500 гривень.

Нагадаємо, що у вересні 2018-го року на Азовському морі розпочалось формування корабельно-катерного угрупування Військово-Морських Сил ЗС України. Спочатку сухопутним шляхом було перевезено два малих броньованих артилерійських катерів – “Кременчук”(P177) та “Лубни”(P178), потім з переходом з порту базування Одеса до порту базування Маріуполь через Керченську протоку здійснили похід пошуково-рятувальне судно A500 «Донбас» та морський буксир A830 «Корець».

Попри малу чисельність угрупування ВМС ЗС України на Азовському морі навіть ці сили дали результати:

  1. повністю припинилися затримання торгівельних суден на відстані ближче 12 миль від берегів України
  2. суттєво зменшилася кількість затримань суден з боку Берегової охорони ФСБ РФ безпосередньо посеред Азовського моря: 21 затримання у травні, 25 – у червні, 40 – у липні, 14 – в серпні та 8 – у вересні.
  3. традиційний район затримань суден в морі кораблями Берегової охорони ФСБ РФ змістився на 30 миль (50 км) на південь від традиційного розташування поблизу Бердянська — ближче до окупованого Криму

25 листопада при черговому переході до Азовського моря у нейтральних водах Чорного моря Росія здійснила акт агресії проти України та з відкриттям вогню захопила корабельно-катерну групу з двох катерів “Бердянськ” та “Нікополь”, а також рейдового буксиру “Яни Капу”.

Також на Азовському морі розташований Маріупольський загін Морської охорони ДПСУ, що структурно входить до Міністерства внутрішніх справ, чи будуть аналогічні надбавки наразі не відомо.

Азовське море ВМС України Грошове забезпечення Флот