fbpx
Московський суд продовжив арешт захоплених моряків

Московський суд продовжив арешт захоплених моряків

Азовське море Військовополонені Керченська криза Крим Російська агресія Росія

Лефортовський районний суд Москви у вівторок, 15 січня, продовжив арешт ще дванадцятьом захопленим у районі Керченської протоки українським морякам.

Про це повідомляє Крим.Реалії

Оновлення 16 січня 2019 року

Лефортовський суд Москви продовжив термін тримання під вартою всім 24-ом українським морякам, захопленим Росією в Керченській протоці 25 листопада. Останнім чотирьом морякам продовжили запобіжні заходи 16 січня.

Про це повідомляє кореспондентка Громадського із зали суду.

Четверо військовополонених – старший матрос “Яни Капу” Михайло Власюк, капітан 2 рангу “Бердянська” Денис Гриценко, старший матрос “Нікополя” В’ячеслав Зінченко і офіцер контррозвідки СБУ Андрій Драч будуть перебувати в СІЗО до 24 квітня

Також суд постановив задовольнити клопотання слідчих органів і продовжити термін утримання під вартою до 24 квітня Богдана Головаша, Сергія Попова, Володимира Терещенка і Андрія Шевченка”

Цього дня московський суд оголосив про продовження утримання захоплений моряків Романа Мокряка, Андрія Оприско, Євгена Семидоцького і Сергія Цибизова.

Нагадаємо, що 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів “Бердянськ” і “Нікополь” і рейдового буксира “Яни Капу”, які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі.

Азовське море Військовополонені Керченська криза Крим Російська агресія Росія