fbpx
Міноборони розірвало низку договорів з недобросовісними будівельними компаніями

Міноборони розірвало низку договорів з недобросовісними будівельними компаніями

Будівництво ЗСУ Міністерство оборони (МОУ)

Відповідно до умов договорів до підрядників, які не виконують зобов’язання за договорами з Міністерством оборони України, проводяться заходи претензійно-позовного характеру.

Про це під час брифінгу розказав заступник начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних Сил України полковник Олександр Чергінець

Офіцер зазначив, що по результатам невиконання будівельними компаніями умов договорів подано 44 позовні заяви до суду на стягнення понад 32 млн грн.

На даний час 4 позовні заяви задоволено, розгляд 40 позовних заяв триває.

“Загалом направлено 133 повідомлення щодо невідкладного виконання умов договору, пред’явлено 223 претензії на загальну суму 8,4 млн грн., з яких задоволено 103 претензій. За систематичне порушення договірних умов з боку підрядників розірвано 31 договір”, — зазначив полковник Олександр Чергінець.

Він повідомив, що з метою відмови від встановлення в подальшому господарських відносин із підрядниками, які порушували договірні зобов’язання, на офіційному веб-сайті Міністерства оборони України оприлюднено відповідний реєстр.

Серед низки розірваних договорів та судових рішень – будівництва об’єктів на 235 Міжвідомчому центрі підготовки військових частин та підрозділів (більш відомий як полігон “Широкий лан”), де після розірвання контракту з ТОВ “РІСТ” була підписана нова угода з іншою будівельною компанією, що зараз виконує ці роботи.

Також це стосується і реконструкції будівлі під гуртожиток для військових моряків, що вже було завершено та здано в експлуатацію.

Будівництво ЗСУ Міністерство оборони (МОУ)