fbpx
НАТО посилить ЗСУ засобами зв’язку

НАТО посилить ЗСУ засобами зв’язку

ЗСУ НАТО Радіозв'язок Співпраця Україна-НАТО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що країни-союзники до кінця цього року передадуть Збройним силам України захищені засоби зв’язку.

Про це генсек Альянсу сказав на спільній прес-конференції з президентом України Петром Порошенком у Брюсселі, яка транслювалася на сайті НАТО.

“НАТО надає Україні тверду політичну і тверду практичну підтримку. До них відносяться близько 40 мільйонів євро, які зобов’язались надати союзники для трастових фондів Украіна-НАТО”, – наголосив Столтенберг.

Надаватиметься допомога через трастовий фонд

“Один такий трастовий фонд допомагає Україні покращити командування та контроль, а також комунікацію. І сьогодні я сказав президенту Порошенку, що ми надамо захищені засоби зв’язку для українських Збройних сил до кінця цього року”, – наголосив Столтенберг.

Країни партнери вже не вперше надають технічну допомогу нашій країні та зокрема Збройним Силам України. НАТО також підтримує в рамках проекту Державну службу з надзвичайних ситуацій (ДСНС), яка минулого року отримала засоби індивідуального бронезахисту, сучасні металодетектори для пошуку вибухонебезпечних предметів, а також засоби забезпечення проведення робіт з розмінування.

ЗСУ НАТО Радіозв'язок Співпраця Україна-НАТО