fbpx
На Львівщині відновили осінній призов до ЗСУ

На Львівщині відновили осінній призов до ЗСУ

Львівщина Призов (Строкова служба) Україна

Ситуація з епідемією грипу та ГРВІ, яка склалася на Львівщині, дозволяє відновити осінній призов до лав Збройних Сил України. Уже в четвер, 12 листопада, вперше за час карантину юнаки знову прибудуть на обласний призовний пункт. Як розповів кореспондентові УКРІНФОРМу начальник прес-центру Західного оперативного командування Олександр Поронюк, оперативні висновки, які зробило керівництво округу з тривожних повідомлень про епідеміологічну ситуацію на Прикарпатті, допомогли запровадати жорсткі профілактичні заходи серед особового складу.

Вони стосувались як медичного обслуговування, так і посилення вітамінізації щоденного раціону харчування, чіткого дотримування встановленої зимової форми одягу під час виконання службових обов`язків, контролю за температурним режимом в приміщеннях та іншого. Завдяки цьому протягом кількох днів майже на 90 відсотків зменшилась кількість звернень військових до медиків. 

За словами Олександра Поронюка, якщо раніше ця цифра складала 75-100 військових, то за вчорашній день – лише 9 осіб. На даний момент військові частини достатньо забезпечені усіма необхідними протиепідемічними лікарськими засобами. Тому прийнято рішення відновити у Львівській області осінній призов.

“Наше головне завдання – не допустити хворих на грип та ГРЗ до армійського середовища. Відповідальним службовим особам наказано звести до мінімуму перебування юнаків на призовних пунктах. Якщо юнак приходить у пункт – його першочергово повинен оглянути медик. У той же день їх відправлятимуть у військові частини”, зазначив Олександр Поронюк.

Загалом за інформацією Львівського обласного військового комісаріату, до 27 листопада буде призвано на службу в українську армію приблизно 650 юнаків.

Львівщина Призов (Строкова служба) Україна