fbpx
«ПВК Вагнера» у Африці: логістика та видача паспортів

«ПВК Вагнера» у Африці: логістика та видача паспортів

Африка Найманці Росія СБУ Світ Судан ЦАР

Служба безпеки України оприлюднила матеріали про присутність “ПВК Вагнера” у Сирії та Судані, а також документи найманців «ПВК Вагнера», які підтверджують – це таємний загін ГУ ГШ ЗС РФ.

Про це повідомляє прес-центр СБ України

Аналіз паспортних даних понад тисячі співробітників «ПВК Вагнера» свідчить, що переважна більшість документів російських найманців оформлювалася централізовано у Москві підрозділом Федеральної міграційної служби РФ, який також видавав документи прикриття й для офіцерів ГУ ГШ ЗС РФ «Петрова» та «Боширова» – виконавців хімічної атаки у британському Солсбері.

При цьому номери паспортів декількох сотень «вагнерівців» також відрізняються між собою лише останніми цифрами:

Раніше Служба безпеки України оприлюднила матеріали, які свідчать, що російські найманці та озброєння доставляється до Судану, а також інших країн регіону безпосередньо авіацією Міністерства оборони РФ на замовлення ТОВ «М Інвест» – комерційної структури «повара Путіна» Є.Пригожина.

Читайте також: Російський “Вагнер” може займатись придушенням протестів у Судані

Більше того, саме через ТОВ «М Інвест» здійснювалося замовлення квитків для «пасажирів» цих авіарейсів 223 льотного загону МО РФ, якими виявилися співробітники позаштатного підрозділу ГУ ГШ ЗС РФ під назвою ПВК «Вагнер».

З серпня до грудня 2018 року літаками Ту-154М (бортові номери RA-85041, RA-85155) до Судану, ЦАР та інших африканських країн на ротаційній основі було переправлено 1012 «їхтамнетів», чиї квитки, персональні та паспортні дані сьогодні є в розпорядженні Служби безпеки України.

Серед найманці багато громадян інших країн колишнього СРСР, також росіяни вербують і мешканців окупованих територій України, зокрема окупованого Кримського півострову:

Загалом же близько 90% найманців у Африці раніше брали участь у бойових діях проти України на Донбасі у складі російсько-терористичних військ зокрема у бойових діях за Луганський аеропорт та на Дебальцівському плацдармі:

Більш детально з матеріалами можна ознайомитись на сайті Служби Безпеки України

Африка Найманці Росія СБУ Світ Судан ЦАР